آنچه در این مقاله میخوانید
    حساسیت به طلا را چگونه درمان کنیم؟

    حساسیت به طلا را چگونه درمان کنیم؟

    گرده گل، گردوغبار، حیوانات خانگی و غذا از رایج‌ترین موارد آلرژی‌زا هستند اما این‌ها تنها چیزهایی نیستند که می‌توانند باعث خارش بینی، مشکلات پوستی یا عطسه شوند. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که استفاده از طلا برایتان حساسیت ایجاد کند. تماس پوست با طلا در برخی افراد باعث ایجاد واکنش آلرژیک می‌شود. طبق مطالعه‌ای که در سال 2001 روی حدود 4 هزار نفر از نظر میزان آلرژی به طلا انجام شد مشخص گردید که حدود 10 درصد از افراد به طلا آلرژی دارند و حساسیت به طلا در خانم ها بیشتر از آقایان است. در این مقاله سعی کرده ایم به این سوال پاسخ دهیم که حساسیت به طلا چرا ایجاد می‌شود و برای حساسیت به طلا چه باید کرد؟


    در مورد روش‌های تمیز کردن طلا بیشتر بدانید.


    آلرژی به طلا چیست؟

    آلرژی به طلا یک واکنش حساسیت پوستی است که اغلب به دنبال سوراخ کردن پوست و انداختن طلا به‌ ویژه گوشواره ایجاد می‌شود، چون به پوست اجازه می‌دهد تا مستقیماً با طلا تماس پیدا کند.

    حساسیت به طلا لزوماً به دلیل تأثیر خود طلا نیست بلکه علت حساسیت به طلا وجود فلزاتی مانند نیکل در آن است. بسیاری از اوقات از نیکل و سایر آلیاژها برای ایجاد طلای سفید استفاده می شود. بنابراین اگر به فلزات یا نیکل حساسیت دارید، تماس با انواع خاصی از طلا ممکن است باعث واکنش پوستی در شما شود. همچنین دی‌اکسید تیتانیوم موجود در ضد آفتاب‌ها و لوازم‌آرایشی مختلف می‌تواند آزاد شدن طلا از جواهرات را تشدید کند و واکنش پوستی را به دنبال داشته باشد. مس موجود در جواهرات طلای کم‌عیار نیز می‌تواند باعث آزاد شدن طلا شود و با وجود محتوای محدود طلا، آلرژی به طلا را ایجاد کند.

    علائم حساسیت به طلا چیست؟

    علائم حساسیت پوستی به طلا شبیه علائم ناشی از سایر حساسیت‌ها است. واکنش بدن به مواد آلرژی‌زا متفاوت است اما علائم این حساسیت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

    • • ورم در قسمتی که پوست با طلا تماس دارد.
    • • تغییر رنگ و ایجاد برآمدگی‌هایی روی پوست (راش پوستی)
    • • قرمز شدن پوست
    • • خارش
    • • لکه‌های تیره
    • • تاول زدن

    علائم حساسیت به طلا ممکن است خفیف یا شدید باشند. این علائم می‌توانند بلافاصله پس از تماس با طلا ایجاد شوند یا اینکه پس از مدتی استفاده مکرر از طلا روی پوست به وجود آیند. مثلاً حساسیت به انگشتر طلا این‌گونه است که قرمزی، تغییر رنگ یا خارش در انگشتتان ایجاد می‌شود. حساسیت به گوشواره طلا هم علائمی در گوش یا اطراف گردن ایجاد می‌کند. تشخیص حساسیت به طلا از سایر حساسیت‌ها دشوارتر است، بنابراین ممکن است علائم را به اگزما یا نوع دیگری از بیماری‌های پوستی ربط دهید. اگر به طلا حساسیت داشته باشید، هر بار که پوست خود را در معرض طلا قرار می‌دهید احتمالاً همان واکنش‌های همیشگی را مشاهده خواهید کرد.

    حساسیت به طلا

    تشخیص آلرژی به طلا

    اگر مشکوک به آلرژی به طلا یا نیکل هستید به پزشک مراجعه کنید. پزشک یک معاینه پوستی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و خانوادگی از شما سؤال می‌کند. برخی از پزشکان می‌توانند بر اساس ظاهر پوست شما تشخیص دهند که آیا حساسیت پوستی به طلا دارید یا خیر؟ برخی هم ممکن است شما را به آزمایش حساسیت پوست به طلا ارجاع دهند. متخصصان پوست از تست پچ (patch test) برای تأیید یا رد حساسیت پوست به نیکل یا فلزات دیگر استفاده می کنند. این آزمایش شامل قرار دادن یک برش کوچک از پوست در معرض ماده آلرژی‌زا و سپس بررسی پوست از نظر واکنش است.

    چرا به طلا حساسیت دارم؟

    خیلی از خانمها می پرسند که چرا به طلا حساسیت دارم؟ علت حساسیت به طلا دقیقاً ناشناخته است اما علائم، زمانی رخ می‌دهند که سیستم ایمنی بدن شما به این فلز حساس می‌شود. حساسیت به سایر انواع فلز و همچنین داشتن سابقه خانوادگی آلرژی به نیکل یا فلزات دیگر می‌تواند احتمال ابتلا به حساسیت به طلا را افزایش دهد. همچنین حساسیت به طلا ممکن است به دلیل فلزات دیگری باشد که با طلا مخلوط شده‌اند. همانطور که گفته شد نیکل یکی از رایج‌ترین آلرژن های فلزی است و اغلب با طلا، آلیاژ یا مخلوط می‌شود.

    به خاطر داشته باشید که ممکن است چیزهای دیگری هم حاوی طلا یا نیکل باشند. مثلاً ممکن است در برخورد با موارد زیر حساسیت داشته باشید:

    • • تیومالات سدیم طلا: یک ترکیب طلا است که برای کاهش درد و التهاب در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود.
    • • تاج دندانی طلایی: یک کلاهک یا پروتز ثابت است که برای ترمیم دندان آسیب‌دیده استفاده می‌شود.
    • • مکمل‌های خوراکی حاوی طلا: برخی از مکمل های ویتامین و مواد معدنی این ویژگی را دارند. بنابراین حتماً برچسب مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها را بخوانید.
    • • استنت‌های با روکش طلا: لوله‌های کوچکی که برای باز کردن راه‌های مسدود شده بدن مانند رگ‌های خونی استفاده می‌شوند ممکن است حاوی طلا باشند.
    • • طلای خوراکی: ممکن است به رستوران یا کافه بروید و آن‌ها برای تزئین غذاها از ورقه‌های طلا استفاده کنند.
    • • تلفن‌های همراه ممکن است حاوی نیکل باشند.
    • • لوازم‌آرایشی هم ممکن است حاوی نیکل و سایر فلزات باشند.

    حسایت به طلا در بارداری

    درمان خانگی حساسیت به طلا

    اگر پس از استفاده از طلا علائمی مانند خارش، تورم، قرمزی و تاول داشتید، بهترین راه برای درمان این واکنش استفاده از پماد حساسیت به طلا به نام کورتیکواستروئید است. همچنین برای کاهش خارش حتماً پوست خود را مرطوب نگه‌دارید و از کمپرس یخ استفاده کنید. بهترین راه برای جلوگیری از حساسیت و عدم نیاز به پماد حساسیت به طلا، استفاده از جواهراتی است که پوست شما را تحریک نمی‌کنند. به دنبال جواهراتی باشید که ضد حساسیت یا بدون نیکل هستند مانند طلای 18 یا 24 عیار. خبر خوب برای شما این است که در ساخت طلاهای زرینه از نیکل استفاده نمی شود و تمام طلاها 18 عیار هستند.

    به خاطر داشته باشید که نیکل در بسیاری از اقلام روزمره نیز یافت می‌شود که می‌تواند باعث واکنش پوستی شود. این اقلام شامل قاب عینک ، کلید، سکه، سگک کمربند و... است. برای حل چنین مشکلاتی می‌توانید فریم‌های فلزی عینک خود را با فریم‌های پلاستیکی یا تیتانیومی جایگزین کنید. خوب است بدانید که احتمال حساسیت به طلای سفید بیشتر است زیرا این طلا با نیکل آلیاژ می‌شود. البته طلای زرد هم می‌تواند حاوی نیکل باشد اما معمولاً با نقره یا مس ترکیب می‌شود.

    این‌ها نکات مربوط به درمان خانگی حساسیت به طلا بودند که برای درمان حساسیت به گوشواره طلا ، انگشتر طلا و ... استفاده می‌شوند اما اگر پوستتان واکنش شدیدی به طلا نشان می دهد باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است به داروهای قوی‌تری نیاز داشته باشید. ولی باید بدانید که تاکنون هیچ درمان خاصی برای حساسیت به طلا یا نیکل پیدا نشده است و درمان خانگی حساسیت به طلا هم باید با آگاهی و دانش کافی صورت بگیرد.

    حساسیت به طلا در خانم ها

    حساسیت به طلا در بارداری

    بدن خانمها در طول بارداری تغییرات زیادی را تجربه می‌کند. به همین دلیل لازم است خانمهای باردار انجام برخی کارها را برای 9 ماه کامل رها کنند. مثلاً انواعی از مواد غذایی را نباید بخورند و شاید مجبور شوند از جواهرات مورد علاقه خود هم دست بکشند. حساسیت به طلا در بارداری معمولاً برای برخی از خانمها رخ می دهد. در واقع تغییرات هورمونی دوران بارداری روی پوست شما تأثیر می‌گذارند و ممکن است متوجه شوید که نسبت به فلزات خاصی که در جواهرات وجود دارد حساس‌تر شده‌اید حتی اگر قبلاً چنین چیزی را تجربه نکرده باشید. شاید به دستبند، گوشواره، گردنبند یا انگشتر طلا واکنش آلرژیک نشان دهید. هر فلزی که در طلا وجود دارد می‌تواند باعث یک واکنش منفی پوستی در دوران بارداری شود. برخی از زنان حتی متوجه می‌شوند که پوست آن‌ها در سه ماهه اول بارداری قبل از اینکه علائم مهم بارداری را نشان دهند، حساس شده است.

    خام ها باردار به خصوص در هنگام ورود به سه ماهه دوم و سوم بارداری باید مراقب استفاده از طلا باشند. در این شرایط بدن شما شروع به حفظ آب بیشتری خواهد کرد و تورم دست‌ها، مچ‌ها و پاها شایع است و احتمال حساسیت به طلا در خانم ها بیشتر می شود. حساسیت به انگشتر طلا در خانم های باردار شایع است چون انگشتر یا دستبند می‌تواند به ‌راحتی در دست آنها گیر کند و حتی می‌تواند باعث تضعیف گردش خون شود. بنابراین بهتر است در دوران بارداری از طلا و جواهرات استفاده نکنید.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    پیشنهاد ویژه زرینه برای شما

    آویز طلا مارکو آویز طلا مارکو
    حلقه جواهر گارنت سبز حلقه جواهر گارنت سبز
    گردنبند طلا دو رج مرواریدی گردنبند طلا دو رج مرواریدی
    گوشواره شکوفه  لوکس گوشواره شکوفه  لوکس
    گوشواره مروارید آویزی گوشواره مروارید آویزی
    نیم ست طلا زنانه پرنده های عاشق نیم ست طلا زنانه پرنده های عاشق

    مقالات مرتبط